Poison City Festival

21. - 23. 7. 2006

Poison City Festival on ensimmäistä kertaa järjestettävä uudenlainen kansainvälisiä ulottuvuuksia luotaava ja tulevaisuuteen katsova innovaatiojuhla Myrkyssä, Karijoella.

Poison Cityn kurssit

17. - 22. 7. 2006

Tärkeänä osana tapahtumaa ovat sen aikana järjestettävät erilaiset kurssit. Päivittäisten kurssien ohjaajina toimivat taidealan huiput ympäri maailman, kuten Nadja Raszewski, Outi Mäenpää, Lisa Fornhammar, Michael Gould ja Mark Kirchenmann.

Timo Kinnunen

CV

Timo Kinnunen on vaikuttanut huippuosaamisellaan kansainvälisesti useammallakin kulttuurin osa-alueella: taiteilijana, pedagogina ja kulttuuria uudistavien ja rohkeiden hankkeiden kehittäjänä. Kinnunen syntyi pienessä keskisuomalaisessa kylässä Viitasaarella, josta hänen musiikinharrastuksensa johti jo 16-vuotiaana saavutettuun nuorten harmonikansoiton maailmanmestaruuteen. Mestaruutta seurasi esiintymisiä ympäri maailmaa.

22-vuotiaana Kinnusen kokemus taiteen ja erityisesti musiikkikulttuurin pysähtyneisyydestä loi paineen perustaa Viitasaaren kansainvälinen uuden musiikin festivaali ja kesäakatemia – nykyiseltä nimeltään Viitasaaren Musiikin Aika. Seuraava mittava projekti oli 1990-luvulla perustettu OULULUO, taiteiden ja teknologian vuoropuheluun perustuva euroopalainen aluekehityksen huippuhanke. Kinnunen kouluttautui luovan aluekehityksen projekteihin belgialaisen Luc Hoebeken johdolla. Timo Kinnunen on pääsuunnittelija ja taiteellinen johtaja parhaillaan luotavassa Poison Cityssä, joka on jälleen uusi omaleimainen ja pitkäaikainen kehittelyprosessi. Timo Kinnunen on tällä hetkellä myös Musica Creativa Oulun ja kansainvälisen PanAccordion sävellyskilpailun ja -foorumin taiteellinen johtaja.

Ammattiopinnot Timo Kinnunen suoritti Sibelius-Akatemian solistisella osastolla ja jatkoi niitä mm. Mogens Ellegaardin johdolla Kööpenhaminassa sekä Hugo Nothin oppilaana Saksan Trossingenissa. Tällä hetkellä Timo Kinnunen toimii harmonikansoiton, vapaan improvisaation ja aikamme kamarimusiikin opettajana Oulun konservatoriossa ja Oulun seudun ammattikorkeakoulussa . Hänen entisistä oppilaistaan useat ovat jo saavuttaneet uran maailmanluokan solisteina ja muusikkoina. Kinnusen pedagoginen toimintansa sisältää myös soitonopiskelun oppikirjan (Warner/Chappell).

Timo Kinnunen toimii aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona klassista, modernia, viihteellistä ja improvisoivaa musiikkia esittävissä kokoonpanoissa. Hän on yhtyeen perustamisesta saakka ollut oululais-helsinkiläisen Camus Novan primus motorina. Kinnunen on kantaesittänyt kymmeniä eurooppalaisten säveltäjien soolo- ja kamarimusiikkiteoksia ja lisäksi hän on ollut yhteistyössä esimerkiksi John Cagen ja Astor Piazzollan kanssa. Kinnusen tulevaisuuden muusikonhaasteisiin kuuluu aikamme merkittävimpiin säveltäjiin lukeutuvan Jan Sandströmin hänelle omistaman uuden konserton kantaesitys. Hän on esittänyt uutta liedtuotantoa sopraano Helena Juntusen, Charlotte Riejdikin ja Lisa Fornhammarin kanssa. Hän on esittänyt musiikkia niin sinfoniaorkestereiden kuin esimerkiksi Uuden musiikin orkesteri UMO:n solistina sekä Tempera jousikvartetin ja pianisti Iiro Rantalan kanssa.

Takaisin ylös