Poison City Festival

21. - 23. 7. 2006

Poison City Festival on ensimmäistä kertaa järjestettävä uudenlainen kansainvälisiä ulottuvuuksia luotaava ja tulevaisuuteen katsova innovaatiojuhla Myrkyssä, Karijoella.

Poison Cityn kurssit

17. - 22. 7. 2006

Tärkeänä osana tapahtumaa ovat sen aikana järjestettävät erilaiset kurssit. Päivittäisten kurssien ohjaajina toimivat taidealan huiput ympäri maailman, kuten Nadja Raszewski, Outi Mäenpää, Lisa Fornhammar, Michael Gould ja Mark Kirchenmann.

Poison Cityn historiaa ja tulevaisuutta

Kauan sitten

Muutaman kilometrin päässä Posion Citystä löydetty neandertalinihmisen jälkiä jopa n. 120 000 vuoden takaa, susiluolaksi nimetystä paikasta. Tuo paikka on ihmisen vanhin tähän asti löydetty asuinpaikka Pohjois-Euroopassa. Löydökset ovat olleet kiinnostavia ja salaperäisiä viestejä aikojen takaa myös Poison Cityn perustamiseen liittyen.

Jääkauden jälkeisiä löydöksiä

Noita jälkiä etsitään myös villissä perustutkimuksessa ”Poison Horse Show” spektaakkelissa lauantaina 22.7. Sovellukset käytetään yhteiseksi iloksi.

Tosi lähellä olevaa historiaa eli lähihistoriaa

Timo Kinnunen kävelee muutamana kesänä Myrkyn vaikuttavissa maisemissa ja luovan ajatusmyrskyn tihentymänä syntyy ajatus Poison Citystä sen ohjelmallisine ja koulutuksellisine ulottuvuuksineen. On kesä 2005. Karijoen kunnanjohtaja Matti Aulis, Myrkyn kyläyhdistyksen puheenjohtaja Veli-Matti Niemelä ja ”hevosaktivisti” Maria Viikilä kannustavat jatkamaan löydetyllä polulla. Kinnunen ja Aulis tapaavat Karijoen kunnantalolla ja päätetään aloittaa selvitystyöt hankkeen resurssien selvittämiseksi.

Karijoen kunnantalolla kokoonnutaan monihenkisellä joukolla alkusyksystä 2005. Timo Kinnunen esittelee ohjelmakokonaisuuden Poison Citystä. Pienen hiljaisuuden jälkeen seuraa yleistä hälinää ja innostusta. Vaikuttaa siltä, että Myrkky tullaan valtaamaan ja Poison City alkaa yhä selvemmin toteutua.

Pakkasten jälkeen kevättalvella erilaisten tuenilmaisujen rohkaisemina mm. ystävyyskylähankkeet, Poison Cityn Avaruuskeskus, Maistamiskeskus ja Poison City in the Fields orkesterin alkuhahmotukset käynnistyvät. Jännitystä ilmassa. Poisoniin halutaan tulla Amerikasta asti. Toimittaja Hannu Taanila pestataan töihin, kansainvälinen taiteilijakunta alkaa varmistua.

Valtaus

Myrkyn valtaus alkaa perjantaina 21.7.2006 klo 16.03. Poison City perustettaneen.

Tulevaisuus

Poison Cityn tulevaisuuden ohjaavista tekijöistä nämä yksin tai yhdessä viitoittavat alkanutta prosessia:

Ne perustuvat kokeellisen prosessin arvostamiseen uuden syntymisen perustana.

Ne herättävät, havahduttavat, ravistelevat ja lisäävät ihmettelyä.

Ne lisäävät villiä perustutkimusta tai ideoiden, materiaalien ja mielen alkuaineiden kokeilua.

Ne syventävät viisautta, osaamista ja tiedon virtausta.

Ne lisäävät elämisen mielekkyyttä.

Ne lisäävät alueen omaleimaisuuden ymmärtämistä.

Ne edistävät elämän peruskysymysten uudelleen ymmärtämistä.

Ne syventävät liittymistä maailmanlaajuisiin luoviin virtoihin.

Takaisin ylös